Behandelingen

Kinderen

Osteopathie speelt een belangrijke rol in zowel de gezondheid als de ontwikkeling van kinderen. Door het hele lichaam te behandelen, bevordert dit de fysieke groei, de emotionele – en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Bij OsteoPlaza streven we ernaar om de lichaamsbalans te verbeteren, dit helpt kinderen om zich makkelijker te ontwikkelen en sneller van klachten te herstellen.

Behandelmethodes
voor kinderen

Kinderen kunnen bij OsteoPlaza terecht voor uiteenlopende aandoeningen zoals chronische oorontstekingen, slaapproblemen, spijsverteringsstoornissen, concentratieproblemen en ademhalingsproblemen. Ook pakt onze osteopaat problemen aan die gerelateerd zijn aan houding en motorische ontwikkeling. Osteopathie is een zachte en effectieve methode om veel van deze problemen aan te pakken.

Ontwikkelingsproblemen

 

Osteopathie speelt een ondersteunende rol in de algemene motorische ontwikkeling en groei van kinderen. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de lichaamssymmetrie, coördinatie en balans, wat essentieel is voor het aanleren van verschillende motorische vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn lopen, fietsen, knippen, schrijven, tekenen, maar ook touwtjespringen en het vangen van een bal.

Onze behandelingen zijn veilig en geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Bij OsteoPlaza besteden we speciale aandacht aan het zacht en voorzichtig behandelen van onze jonge cliënten. We gebruiken technieken die speciaal zijn aangepast voor kinderen.

Behandelingen

Wat te verwachten bij
je eerste bezoek

Bij een eerste bezoek aan OsteoPlaza kunnen ouders en hun kind een geruststellende omgeving verwachten. Elke eerste behandeling, inclusief een intakegesprek en onderzoek, duurt 45 minuten. De frequentie van de behandelingen hangt af van de klachten van uw kind, maar meestal zijn klachten binnen drie tot vijf sessies verholpen. De gebruikte technieken zijn altijd veilig, zacht en niet-invasief, waarbij we uitsluitend onze handen gebruiken.

Veelgestelde vragen

Is osteopathie geschikt voor kinderen?

Ja, osteopathie is zeer geschikt voor kinderen. Het kan helpen bij verschillende klachten, zoals slaapproblemen, spijsverteringsproblemen en motorische problemen.

Wat doet een osteopaat bij kinderen?

Een osteopaat behandelt kinderen door zachte technieken te gebruiken om bewegingsverlies in hun lichaam te verhelpen en zo klachten te verlichten en hun algehele gezondheid te bevorderen.  

Hoe verschilt osteopathie van andere behandelingen zoals fysiotherapie?

Osteopathie gaat op zoek naar de dieperliggende oorzaak van klachten. Osteopaten kijken daardoor dus naar het gehele lichaam en behandelt het lichaam als een geïntegreerd systeem. Dit verschilt van fysiotherapie, die zich enkel focust op de regio waar de klachten zijn. Ook maakt fysiotherapie meer gebruik van oefeningen en is osteopathie meer hands-on.

Is osteopathie wetenschappelijk onderbouwd?

Ja, osteopathie is onderbouwd door onderzoek dat de effectiviteit aantoont voor bepaalde aandoeningen zoals buikpijn, hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en andere musculoskeletale klachten. Onderzoek naar osteopathie groeit en evolueert continu.

Heb ik een verwijzing van een arts nodig om naar een osteopaat te gaan?

Nee, een verwijzing van een arts is niet nodig om een osteopaat te bezoeken. Cliënten kunnen direct een afspraak maken.

Wordt osteopathie vergoed door de zorgverzekering?

Osteopathie wordt vaak gedeeltelijk vergoed onder de aanvullende verzekeringen. Het is aan te raden om jouw polis te controleren of contact op te nemen met jouw verzekeraar voor specifieke dekking.

Zijn er risico's verbonden aan osteopathische behandelingen?

Osteopathische behandelingen zijn over het algemeen veilig, maar zoals bij alle medische behandelingen kunnen er risico’s zijn, vooral als behandelingen worden uitgevoerd door een niet gekwalificeerde beoefenaar. Kies altijd voor een geregistreerde en ervaren osteopaat.

Maak vandaag nog een afspraak bij OsteoPlaza

Copyright: © OsteoPlaza 2024. Identity and website by Que Pasa Graphics. All Rights Reserved.