Behandelingen

Volwassenen

Bij OsteoPlaza zien we het lichaam als één geheel, waarbij alle weefsels met elkaar verbonden zijn. Onze osteopaat spoort plekken op waar de beweging niet soepel verloopt en herstellen de natuurlijke samenwerking tussen verschillende lichaamsdelen.

Behandelingen voor volwassenen

We richten ons op het vinden van de dieperliggende oorzaken van je klachten. Door deze aan te pakken, kan je lichaam zich op een natuurlijke manier herstellen en optimaal functioneren. Met zachte manuele technieken zorgen we voor jouw optimale gezondheid!

Rug- en nekklachten

 

Rug- en nekklachten komen vaak voor bij volwassenen. Osteopathie pakt deze problemen effectief aan door de onderliggende oorzaken te identificeren en te behandelen. Osteopaten werken aan het verbeteren van de mobiliteit van de wervelkolom, het verminderen van spierspanning en het herstellen van de lichaamsbalans. Hierdoor kunnen rug- en nekpijn effectief worden verlicht.

Behandelingen

Wat te verwachten
bij je eerste bezoek

Tijdens je eerste bezoek aan OsteoPlaza zal onze ervaren osteopaat een uitgebreid intakegesprek met je voeren om je klachten en medische geschiedenis te bespreken. Na dit gesprek voeren we een grondig lichamelijk onderzoek uit om de onderliggende oorzaken van je klachten te vinden. Op basis van de bevindingen uit dit onderzoek stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Deze is speciaal gericht op het zo effectief mogelijk aanpakken van je lichamelijke klachten.

We beginnen ook meteen met de behandeling tijdens deze eerste sessie. Hoewel deze behandeling wat korter zal zijn vanwege de tijd die nodig is voor het intakegesprek en het onderzoek, legt het toch een stevige basis voor jouw herstelproces.

Veelgestelde vragen

Hoe verschilt osteopathie van andere behandelingen zoals fysiotherapie?

Een osteopaat gaat op zoek naar de dieperliggende oorzaak van klachten. Hierbij wordt gekeken naar het gehele lichaam en deze wordt beschouwd als een geïntegreerd systeem. Een fysiotherapeut focust zich enkel op de regio waar de klachten zich bevinden en maakt meer gebruik van oefeningen om deze klachten te verminderen. Osteopathie hanteert een meer ‘hands-on’ aanpak. Dit wordt gedaan door weefsels (b.v. gewrichten, spieren en bindweefsel rond de organen) te bewegen met de handen.

Is osteopathie wetenschappelijk onderbouwd?

Ja, osteopathie is onderbouwd door onderzoek dat de effectiviteit aantoont voor bepaalde aandoeningen zoals buikpijn, hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en andere musculoskeletale klachten. Onderzoek naar osteopathie groeit en evolueert continu.

Waarom niet sporten na osteopathische behandeling?

Na een osteopathische behandeling wordt aangeraden om niet te sporten om je lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling. Sporten kan de behandelde gebieden overbelasten of nieuwe spanning veroorzaken, wat het herstelproces kan vertragen. Het is beter om 24 tot 48 uur te wachten voordat je weer gaat sporten.

Heb ik een verwijzing van een arts nodig om naar een osteopaat te gaan?

Nee, een verwijzing van een arts is niet nodig om een osteopaat te bezoeken. Cliënten kunnen direct een afspraak maken.

Wordt osteopathie vergoed door de zorgverzekering?

Osteopathie wordt vaak gedeeltelijk vergoed onder de aanvullende verzekeringen. Het is aan te raden om jouw polis te controleren of contact op te nemen met jouw verzekeraar voor specifieke dekking.

Maak vandaag nog een afspraak bij OsteoPlaza

Copyright: © OsteoPlaza 2024. Identity and website by Que Pasa Graphics. All Rights Reserved.