Klachten

RSI/KANS

RSI (Repetitive Strain Injury) of KANS (Klachten Arm, Nek en Schouder) zijn termen die worden gebruikt voor klachten in de armen, nek en schouders. Deze klachten kunnen zich uiten in symptomen zoals pijn, uitstraling naar andere lichaamsdelen, stijfheid, en verminderde beweeglijkheid in deze gebieden.

RSI/KANS

De oorzaken van RSI/KANS zijn vaak te vinden in herhaalde bewegingen en langdurige houdingen tijdens werk of dagelijkse activiteiten. Deze kunnen de spieren en gewrichten zwaar belasten. Wanneer deze belasting ook nog samenvalt met beperkingen in andere delen van het bewegingsapparaat, stijgt het risico op blessures en overbelasting aanzienlijk. Deze combinatie van factoren kan leiden tot aanhoudende pijn en bewegingsbeperkingen, problemen die effectief met osteopathie behandeld kunnen worden.

RSI/KANS

Osteopathie en RSI/KANS

Osteopathie behandelt RSI/KANS door zich te richten op de dieperliggende oorzaken zoals spierspanningen, zenuwcompressies en biomechanische disbalansen. Deze aanpak helpt het lichaam weer in balans te brengen en pakt de problemen bij de wortel aan. Veel klachten in de armen en schouders beginnen namelijk in de nek, omdat de zenuwen die de arm aansturen daarvandaan komen. Als er een blokkade of druk op deze zenuwen in de nek is, kan de arm niet goed herstellen. Bij OsteoPlaza zoeken we naar de oorzaken van deze blokkades en werken we aan het verlichten van deze belemmeringen, zodat een volledig herstel mogelijk is.

De voordelen van
osteopathie voor RSI/KANS

De osteopathische behandeling bij OsteoPlaza biedt diverse voordelen voor cliënten met RSI/KANS. Deze omvatten pijnverlichting, verbeterde mobiliteit en beter functionerende spieren. Daarnaast helpt het in balans brengen van het lichaam om de kans op terugkeer van klachten te verkleinen. Preventie van blessures is een belangrijk aandachtspunt voor ons.

Op ons Instagram-account, @deosteopaat, delen we praktische tips om je houding en spierbalans te verbeteren. Door onze combinatie van deskundige zorg en educatie streven we ernaar iedereen in topconditie te brengen. Volg ons voor meer informatie en ondersteuning.

RSI/KANS

Wat kun je verwachten
van een behandeling?

Bij je eerste bezoek aan OsteoPlaza kun je een uitgebreide intake en onderzoek verwachten. Tijdens deze sessie bespreken we je medische geschiedenis en je huidige symptomen grondig. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op.

De behandeling bestaat uit een combinatie van osteopathische technieken die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de mobiliteit en functie van je nek, schouders en armen. We gebruiken een mix van viscerale technieken, manipulaties, mobilisaties en rektechnieken om bewegingsbeperkingen en blokkades aan te pakken. Alle behandelingen worden comfortabel uitgevoerd op de behandelbank.

Tijdens en na de behandeling kun je een verbetering in beweeglijkheid en een vermindering van pijn verwachten. De osteopaat legt uit wat de behandeling inhoudt en geeft een indicatie van hoe lang het herstelproces kan duren. Hierbij wordt ook een inschatting gemaakt van het benodigde aantal sessies, afhankelijk van de specifieke klachten.

Cliënten worden actief betrokken bij hun herstelproces. Samenwerking met de osteopaat is cruciaal voor een succesvol resultaat.

Veelgestelde vragen

Wat zijn RSI/KANS-klachten?

RSI (Repetitive Strain Injury), KANS (Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder) zijn termen voor klachten die ontstaan door herhaaldelijke belastende bewegingen, zoals pijn en stijfheid in de polsen, handen, armen of schouders, vaak gerelateerd aan computerwerk, handmatige taken of langdurige, ongemakkelijke houdingen.

Waarom osteopathie voor RSI/KANS klachten?

Osteopathie geeft pijnverlichting, verbeterde mobiliteit en beter functionerende spieren bij RSI en KANS klachten. Daarnaast helpt het in balans brengen van het lichaam om de kans op terugkeer van klachten te verkleinen. Preventie van blessures is een belangrijk aandachtspunt voor osteopaten.

Hoe verschilt osteopathie van andere behandelingen zoals fysiotherapie?

Een osteopaat gaat op zoek naar de dieperliggende oorzaak van klachten. Hierbij wordt gekeken naar het gehele lichaam en deze wordt beschouwd als een geïntegreerd systeem. Een fysiotherapeut focust zich enkel op de regio waar de klachten zich bevinden en maakt meer gebruik van oefeningen om deze klachten te verminderen. Osteopathie hanteert een meer ‘hands-on’ aanpak. Dit wordt gedaan door weefsels (b.v. gewrichten, spieren en bindweefsel rond de organen) te bewegen met de handen.

Is osteopathie wetenschappelijk onderbouwd?

Ja, osteopathie is onderbouwd door onderzoek dat de effectiviteit aantoont voor bepaalde aandoeningen zoals buikpijn, hoofdpijn,  rugpijn, nekpijn en andere musculoskeletale klachten. Onderzoek naar osteopathie groeit en evolueert continu.

 

Heb ik een verwijzing van een arts nodig om naar een osteopaat te gaan?

Nee, een verwijzing van een arts is niet nodig om een osteopaat te bezoeken. Cliënten kunnen direct een afspraak maken.

Wordt osteopathie vergoed door de zorgverzekering?

Osteopathie wordt vaak gedeeltelijk vergoed onder de aanvullende verzekeringen. Het is aan te raden om jouw polis te controleren of contact op te nemen met jouw verzekeraar voor specifieke dekking.

Maak vandaag nog een afspraak bij OsteoPlaza

Copyright: © OsteoPlaza 2024. Identity and website by Que Pasa Graphics. All Rights Reserved.